Tjejhelg med mormorsrutor och sjusorters kakor

Denna helgen har jag varit på tjejhelg i Bohuslän med mina tjejkompisar. I inbjudan stod det att det var en träff i mormors tecken, snacka om ”tantvarning” men visst jag är ju inte 20 längre 🙂 .

När vi kom fram hade Anna och Emma dukat upp en härlig kakbuffé med faktiskt hela 8 sorters kakor och en Tårta. Allt detta bakat av Emma vilken toppenbakare enligt mig så platsar hon lätt in i” Hela Sverige bakar”. Kolla in det coola våningskakfatet som Anna gjort själv, ett nästa projekt till en tjejträff kanske vi får väl se..

        

Efter alla kakor, kaffe, tårta som om ni undrar smakade fantastiskt! Lite uppdaterande tjejsnack då vi inte hade träffats på länge så var det dax för att sätta oss på övervåningen och ta tag i virknålar och färgglada garner. Jag har virkat förut men det var jääätte länge sedan och aldrig gjort några mormorsrutor i alla fall. Med tålmodiga lärare tack till Maria och Anna, och ett antal nystarter på mina rutor så blev det 2 st mormorsrutor i olika garner och med olika tjocka virknålar.

       

Efter detta hårda arbetspass så var det äntligen lunch som dukats upp med fisksoppa, bröd och mera tjejfnitter. Härligt och Gott förstås! Efter lunchen var det några som inte fått nog av sitt virkande och i väntan på den utlovade vinprovningen blev det några mormorsrutor till förstås.

            

Helena var värdinna eller ledare för vår vinprovning. Ett väldigt spännande inslag på vår tjejhelg. Först fick vi prova 2 olika vita viner ett Chardonnay och ett Riesling och höra om dess egenskaper, lukter, smak och färg.  Innan vi fick lukta, snurra och sörpla i oss vinet för att sedan gissa vilket som var i vilket glas.

Efter detta så var det att vi hjälptes åt att laga middagen till kvällen, snabbt och lätt så var det 3 pajer i ugnen innan det var rödvinsprovningen som stod framdukat på bordet.

Denna gången var det 4 olika röda viner, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Sauvingnon och Zinfandel som vi fick försöka lista ut vilket vin som fanns i det olika glasen. Det var jätte svårt och jag kom fram till att nya favoriter var Shiraz och Zinfandel.

Det sista timmarna denna kvällen gick åt till att dekorera oljelampor och så här fina blev våra lampor.

Stort tack till Anna som bjöd in oss till denna härliga tjejhelg i mormors tecken :-).

Nu skall jag virka lite till..

Pyssel Karin

Annonser

3 thoughts on “Tjejhelg med mormorsrutor och sjusorters kakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.